Моногамията – по-трудна за жените, отколкото за мъжете

Моногамията е по-трудна за жените, отколкото за мъжете. Това затвърждава изследване на английски учени, според които схващането, че дамите са по-скоро моногамни, докато мъжете са по безразборните връзки, вече е остаряло.

Думата моногамия има гръцки произход – monos означава „един“, „сам“, а gamos – „брак“, „съюз“. Според писателката и експерт по връзките Уеднесдай Мартин, много хора имат погрешни убеждения за женската сексуалност. По думите ѝ, все още има хора с погрешното разбиране, че причината за изневярата в едно семейство се дължи най-вече на мъжете.

Според няколко независими проучвания, между 15 и 50% от жените в САЩ признават, че са изневерили на мъжа си по време на брака. „Жените го правят, защото искат просто интимност, която човека до тях не може да им даде. Но и много мъже „залитат“ по чужди жени поради същата причина – защото искат да правят повече и по-добър секс“, коментира Мартин. И обяснява, че по-голямата част от жените, участвали в проучването ѝ, са отговорили, че не търсят повече от секс.

Още по темата

Над половината от участничките в допитването на Уеднесдай Мартин съобщават, че една година след брака им се нуждаят от разнообразие в леглото. Ако не го получат, започват да търсят нещо ново извън дома.

„По-дългите връзки поставят на изпитание женските желания. Някои са сигурни, че мъжете се борят с фантазиите за чужди жени, но истината е, че моногамията отегчава повече жените“, смята психологът Марта Меана.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *