Монтират обещаните от инж. Р. Томов парапети край коритото на р. Благоевградска Бистрица

Стартира монтаж на обещаните от инж. Румент Томов по време на управлението му на община Благоевград предпазни парапети край коритото на река Благоевградска Бистрица. За обезопасяване на достъпа  за пешеходците той пое ангажимент преди около половин година заедно с идеята си да се премахнат паркоместата към „соня зона” на ул. „Шишман“ от страната на реката.

Паркирането на автомобили по улицата в зоната от моста при пазара до стоматологията ежедневно създаваше проблеми на шофьори и всички останали участници в движението, тъй като липсата на достатъчно място непрекъснато предизвикваше сериозни задръствания и напрежение. Инж. Томов реши дългогодишното неудобство, което създаваше и предпоставки за инциденти, като за сигурността на велосипедистите и пешеходците, които все по-често се движат покрай реката в участъка от ул. “Крали Марко” до ул. “Трайко Китанчев”, се монтира тръбнорешетъчен парапет с дължинта 350 м. Цената на съоръжението е 22 559.76 лв. без ДДС.

След приключване на обезопасяването на коритото на реката по ул. „Шишман“ монтажът на предпазни парапети ще продължи и в района на алеята покрай кампоса на Американския унивеститет, за което апелираха миналата есен от управата на вуза, тъй като районът е сред предпочитаните за разходки на родители с малки деца. Екипът Томов не се поколеба и веднага включи обезопасяването в проекта си за бюджет 2021 г.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Виктор

    Румен Томов дали знае, че адвокатката, която трябваше да му закрие фирмата е в отлични отношения с Илко Стоянов? Като прибави и това, че Камбитов е зад Илко Стоянов, ще стане ясно как са нещата в кметските избори в Благоевград!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *