МОН препоръча абитуриентските балове да бъдат отложени

Във връзка с увеличения брой заболели и призивите от институциите за спазване на мерки за дистанция, считаме, че не е редно да се провеждат баловете и съветваме те да се отложат”. Това съобщиха от министерството на образованието.

“Провеждането на абитуриентски балове става по решение на зрелостниците и училищата. МОН няма правомощия да разрешава тържества, провеждащи се извън учебното време и извън образователните институции. Предвид епидемиологичната обстановка сме препоръчали да бъдат отложени баловете поне до края на извънредната ситуация (30 юни)”, посочват още от министерството на образованието.

Междувременно абитуриентските балове в Бургас започнаха. Снощи в Морската градина, в 18:00 ч. 158 абитуриенти от Математическата гимназия се събраха, за да отпразнуват завършването си. 49 от тях станаха повод за най-голямата гордост за Бургас със своите пълни шестици на държавните зрелостни изпити.

Новата заповед на Кирил Ананиев по никакъв начин не притесни абитуриентите, които нетърпеливо тръгнаха към най-големия ни курортен комплекс Слънчев бряг, за да отпразнуват своя бал.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *