Refan-728×90-July-2019

Морковена крем-супа

Необходими продукти

500 г моркови
1 глава лук
2 картофа
1,2 л пилешки бульон
150 мл прясно мляко
25 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
сух магданоз
настърган кашкавал

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а морковите на шайби. Запържват се на слаб огън в загрятото краве масло. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и бульонът. Оставя се на слаб огън за около 20 минути, докато зеленчуците омекнат.

Сваля се от котлона и се пасира. Кипва се и се налива млякото.

Овкусява се със сол и черен пипер. Сервира се поръсена с магданоз, а който желае
може да я гарнира с настърган кашкавал.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *