МОСВ: Няма замърсяване на водите на река Благоевградска Бистрица в района на парк „Бачиново“

Басейнова дирекция “Западнобеломорски район” (БДЗБР) извърши спешна проверка по сигнал за замърсяване на река Благоевградска Бистрица. Служители на БДЗБР съвместно с представители на Регионална лаборатория – Благоевград към ИАОС извършиха незабавна проверка. Обходен е 17-километров участък по реката от езерото в парк „Бачиново“ срещу течението на реката с цел установяване на евентуален източник на замърсяване.

 Водите на реката са мътни в горното ѝ течение и носят пяна в участъци, в които няма инфраструктура и стопански обекти. Пяната във водите на река Благоевградска Бистрица е вследствие на процесите в реката след падналите валежи през нощта на 7 срещу 8 ноември.

 Взети са експресни проби по показателите pH, електропроводимост, разтворен кислород, насищане с кислород и  температура. Стойностите на изследваните показатели са в нормите за добро екологично състояние и не показват риск по отношение на биологичните елементи за качество. Допълнително ще се обработят и други показатели в лабораторни условия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Евелина

    Защо лъжат така безцеремонно от МОСВ? Реката е с пяна още преди повече от 10 дни видях при моста на пазара, имаше гьол с пяна. Как от дъжда ще се запени??? На идиоти ли Ви приличаме???

    Отговор
  2. Стефан

    Еее ама ние не сме очаквали и друго заключение от тузи ОРГАНИ …..какво странно племе сме пред очите ше ни е дим мъгла пушек и лайна ….ше тече киселина във водата обаче идват органите и ни казват дишайте дълбоко нема страшно всичко е точно….как може такова безхаберие и нехайство ….аз лично не вярвам на тези глупости ….има нещо гнило но ги е страх да кажат или хииич не им се занимавя да търсят истината

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *