Московски: Автобусът има удостоверение за техническа изправност, има и валиден пътен лист

Два екипа на „Автомобилна администрация” са на мястото на инцидента, както и прокурор и следователи. Извършва се техническа експертиза на самото място на инцидента. Друг екип заедно с екипи на МВР са в офиса на „Юнион Ивкони”. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски във връзка с тежкия инцидент на АМ „Тракия” край Вакарел.

Катастрофиралият автобус притежава удостоверение за техническа изправност. Техническият преглед е направен на 6 февруари 2016 г. Разполагаме с видео и снимки от провеждането на самия технически преглед на автобуса.

Автобусът е вписан в лиценза на превозвача също, добави Московски и отново повтори, че автобусът има преглед с всички необходими документи.

„Екипът, който е в офиса на компанията трябва да провери дали е изрядна цялата документация за извършването на целия курс на автобуса. За това дали има медицински преглед, технически преглед и графиците за работа дали са спазвани. Към момента е установено е, че има валиден пътен лист. Двамата водачи, които са били вписани, са Георги Георгиев и Веселин Георгиев.

Водачът, който е управлявал автобуса е Веселин Георгиев. Водачът на автобуса има валидна карта за квалификация до 2019 г., валидно удостоверение за психическа годност до 2020 г. Водачът притежава всички необходими изисквания, за да може да се извършва тази професия, добави Московски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *