Мост се срути, има ранени

Мост се срути в североизточен Тайван и падна върху риболовни лодки и бензинов танкер, акостирали под него, оставяйки екипажи моряци заклещени под отломките, съобщава vesti.bg .

По данни на властите поне 10 души са ранени в инцидента в Нанфангао, на източния бряг на Тайван.

Няколко други пострадали са откарани в болница, а водолази търсят останалите, заклещени в лодките под отломките на моста.

В интернет бяха разпространени кадри, на които се вижда как пътят се разделя и пада върху поне три рибарски лодки отдолу, последвани от бензиновия танкер. По-късно танкерът избухва в пламъци, изпращайки гъст черен дим във въздуха.
Служители на бреговата охрана заявиха, че най-малко 14 души са ранени. Местни служители на пожарната казаха, че водачът на бензиновия танкер е сред отведените в болница.

140-метровият мост с една арка е построен през 1998 г. и поддържа трафика над натовареното рибарско пристанище. Причината за срутването му все още не е ясна.

Ройтерс отбелязва обаче, че метеорологичните условия не са били предпоставка. В понеделник вечер Тайван беше поразен от тайфун, донесъл силни дъждове и ветрове на части от източния бряг.


Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *