Мотел „Рилци“ поевтиня с 900 000 лв., след като кандидат-купувачи на първия обявен търг не се явиха

С 900 000 лв. падна цената на мотел „Рилци“ край Благоевград, който Националната агенция по приходите обяви за продан в края на миналата година. След като на първоначално обявената цена за наддаване 3 633 100 лв. не се яви нито един кандидат, сега НАП е обявила продажна цена от 2 724 825 лв. и до 18 февруари ще очаква наддавателни предложения с надеждата да може следващия понеделник съдебният изпълнител Бранимира Йовкова да проведе търг. Ако и този път няма мераклии да купят мотела, ще има второ поевтиняване с още 900 000 лв., след което цената отново ще стане 3,6 млн. лв.

Туристическият комплекс в местността Пашовица край Благоевград се продава от приходната агенция по изпълнително дело срещу собственика му Методи Калъмбов за неплатени данъци. В цената са включени 2 сгради, автосервиз, паркинг и прилежащият на комплекса терен с площ от близо 50 дка.

Мотелът, построен през 80-те години на миналия век като обект на „Балкантурист“ и приватизиран по-късно от Калъмбов, в момента е в доста окаяно състояние, но парцелът го прави ценен, коментират брокери. Мястото наистина е много атрактивно – намира се непосредствено до главен път Е-79 край Благоевград и край него минава целият пътникопоток от столицата към гръцката граница.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Hoqta za struma

    Emi toq selski bek go ostavi da pustee ama to e taka kato selski bekove i selski tarukati privatizirat kto ne razbirat nishto…
    Samo da falirst…

    Tomov selqk ne te li e sram za bachinovo selqko dolen

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *