Мотокросът край Зелен дол върна 35 г. назад във времето съученици от II ОУ “Д. Благоев”

Съученици от II ОУ “Д. Благоев” се върнаха близо 35 г. назад във времето при посещението на “Гран При Благоевград” край с. Зелен дол. Собственикът на автосервиз в областния център на Пиринско Борислав Стоилков /вляво на сн. 1/ и Георги Борисов, който работи в местна фирма от хранително-вкусовия бранш, изгледаха последния IХ кръг от републиканския шампионат по мотокрос в компанията на синовете си Венцислав Стоилков и Теодор Борисов. Похапвайки вкусна скара в полеви условия и с кенче бира в ръка, 44-годишните благоевградчани си спомниха как преди повече от 3 десетилетия бащите им са ги водили на старото зелендолско мототрасе.
“Няма как да забравя тръпката от онова време. Тогава властваше Димитър Рангелов и участията му на състезанията край Благоевград се превръщаха в празник за феновете на мотокроса. Е, кебапчетата май бяха по-вкусни, но и сега, след като 20 години нямаше стартове тук и се възобновиха през 2017 г., пак е интересно”, коментира Б. Стоилков.
Зрелищната проява привлече около 5000 привърженици на мотокроса. Сред тях бе и държавният шампион по канадска борба с “Армспорт Благоевград” Благовест Стоев /вляво на сн. 2/, който сподели емоциите от надпреварата с брат си Кирил Стоев.
ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *