Мотористи от четири държави се събраха в местността Памука за 20-ия юбилеен събор на „Осоговски ездачи”

С тържествен водосвет в местността Памука в Осоговската планина откриха националния рокерски събор, организиран от кюстендилското дружество “Осоговски ездачи”. „Тази година за нас е по-различна, тъй като празнуваме 20 години от създаването си”, информира зам. председателят на дружеството Лъчезар Иванов. 
В тридневната среща се присъединиха любители на моторите от  България, Гърция, Македония и Сърбия. В първата вечер след  официалната част и духане на свещичките на рождената торта  имаше и много игри. Рокерите се впуснаха в състезания за най-бавно каране на мотор, хвърляне на стрелички, надбягване с чували, ходене на кокили, бутане на лагерна количка и забиване на пирон. „Не забравихме и най-малките. За тях бе и надяждането с торта, диня и банани”, добави Лъчезар Иванов. 
Специален гост на вечерта бе рокаджийката Милена Славова. По тъмно на сцената се качиха и музикантите от група „Ер Голям”.

В събора участваха моторджии от 16- до 60-годишна възраст. Почетната обиколка с мотори тръгна от Осоговската планина и премина през Кюстендил, покрай река Банщица, кв. „Запад”, Съдебната палата, за да завърши на бившето селскостопанско летище.

„Моторите са скъпо удоволствие, те са си като още един член от семейството. За да  си го купиш, дори и да не е нов, трябва да се бръкнеш с четирицифрена сума. Отделно аксесоарите към него като каска, кожено яке, панталон. Те обаче са задължителни, не можеш да пестиш, тъй като в критични ситуации ти спасява живота. Кожените облекла те пазят от вятъра и лошите климатични условия, не е да кажеш някаква куртоазия. Когато имаш хоби, не жалиш парите, просто се лишаваш от други неща”, споделя перничанинът Николай Стоев, който по професия е автомонтьор. Комплектът гуми също не е за подценяване, тъй като те се подменят всеки сезон. „Плащаме данъци почти колкото за лек автомобил, въпреки че с нашите мотори не замърсяваме околната среда”, уточнява рокерът.

В състава на моторджиите на националния рокерски събор имаше хора с най-различни професии – от представители на частния бизнес, през такива в различни администрации.  „При нас могат да се видят от скъпи мотори, през по-евтини, но няма комплекси -всички сме обединени в една кауза”, коментира Стоев.

„Моторите носят чувство за свобода и емоция, която не може да се опише с думи”, категорични са мотористите.

„Пожелаваме си всички да сме живи и здрави! Да има хубаво време, да има повече километри, повече приятели – това са очакванията! Усещането е адреналин – всичко останало е без думи!”, коментираха участници в събора.

„Водачите на автомобили с годините стават все по-толерантни към колегите си на две гуми”, споделя заместник-председателят на „Осоговски ездачи” Лъчезар Иванов. Всички обаче са категорични, че за любов към моторите няма възраст, а тя остава дори до живот.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *