HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мощен бизнесмен се опита да подкупи сандандански полицаи, предложил им 50 евро

Бизнесмен бе изправен на съд за подкуп на полицаи от Сандански. 32- годишният Милен Димитров е обвинен, че дал 50 евро на автоконтрольор от „Охранителна полиция“ към РУП – Сандански, за да не му състави акт за установено административно нарушение. На 19-и юли 2014 г. следобед софиянецът не спрял с автомобила си „Ауди Q7“ на стоп-палка на полицаите, което е нарушение на чл. 103 по Закона за движението по пътищата. Докато полицаите му съставяли акта, той им предложил подкупа от 50 евро. На място пристигнал и неговият познат Иван Иванов, като впоследствие и двамата били отведени за обяснения в Районното управление. Банкнотите две по 20 евро и две по 5 евро били иззети, а по случая е образувано досъдебно производство срещу шофьора, който е обвинен за предлагане на подкуп – престъпление по чл. 304а, пр. 3 от Наказателния кодекс.

Милен Димитров обаче твърди, че е невинен и че изобщо не е карал аудито, което не било негово. Предната вечер той бил с компания на купон в Сандански и на другия ден бил издирен и извикан за обяснение в полицията. На делото в Окръжен съд – Благоевград той се яви с двама адвокати – Виктор Михайлов, бивш вътрешен министър, и Георги Стоилов, ексшеф на Районна прокуратура – Благоевград. На вчерашното заседание бяха разпитани като свидетели полицаи от РУП – Сандански, които потвърдиха фактическата обстановка, която са възприели. Криминалистът Атанас Атанасов обясни, че същия ден му е възложено да проведе писмена беседа с Милен Димитров, който обаче отказал да даде обяснения.

Другият мъж – Иван Иванов, написал, че приятелят му се обадил да дойде зад църквата „Св. Георги“ в Сандански, че му трябват пари. Когато отишъл на място, видял, че приятелят му е в полицейския автомобил. Аудито пък било взето за тест драйф от американеца Ерик Пери, който бил съдружник във фирмата „София усет парк“ ООД с лелята на Милен Добрина Качулова. Вчера тя бе разпитана като свидетел за изясняване на въпроса кой е карал аудито. Тя обясни, че лекият автомобил бил взет за 1 месец пробен период от ЗД „Булинс“ от нейния американски бизнес партньор, но договорът за ползване бил на нейно име, тъй като той е чужденец. „Ерик караше колата, не я хареса и не продължи договора. Не знам дали я е давал на Милен. Той е син на съпругата на брат ми. Знам, че живееше известно време в САЩ, беше тенисист. Имаше приятелка от Сандански и ходеше там”, обясни лелята.

По искане на защитата окръжният съдия Иво Харамлийски се разпореди да му бъде предоставена справка от РУП – Сандански дали на процесната дата има съставени актове за административно нарушение на името на Милен Димитров. На следващото заседание ще бъдат разпитани като свидетели и другите полицаи. Подсъдимият софиянец е с престижно образование, учил е в Кипър и САЩ. Той и родителите му имат солиден бизнес, фирмите им работят с чуждестранни партньори. В „Розета лайфкеър България“ негови съдружници са индийци, в „Соларен парк 1 „ООД – испанци, а в „Хармони инвест“ ООД, където се води управител – руснаци. Отделно от това има собствена дистрибуторска фирма. За престъплението, в което е обвинен по чл. 304а от НК, за подкуп на лице, което заема отговорно служебно положение, като съдия, съдебен заседател, прокурор, следовател или полицай, се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години и глоба до 15 000 лв.

ТИНА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *