Мрежата настръхна! Искат мъст за убиеца на Алекс от Бяла

Дунавският град Бяла днес скърби за 18-годишния Алекс, който почина след зверски побой от ром заради една цигара. В града е обявен ден на траур. Момчето издъхна вчера след няколко дни в кома. Арестуван за нападението е 32-годишен мъж от ромски произход. Алекс беше приет в болницата в кома и тежка черепно-мозъчна травма. Заради побоя над него в Бяла имаше серия протести срещу насилието. Днес се очаква прокуратурата да повдигне ново обвинение на нападателя – за убийството на Алекс.

В същото време онлайн пространството е залято от сърцераздитателни постове на скърбящи приятели и близки на младежа. Освен тях и хора от цялата страна също се включват с коментари и  постове заради трагедията.

Ето какво гласи един от тях:

“Почина Алекс от Бяла. На 18 години. Не беше болен, нито е катастрофирал. Убиха го роми, защото не им е дал цигара. Нямал е за себе си или просто не е искал да им даде… негова си работа. Те не го напсуваха… те го убиха. Алекс няма да има нормална работа. Алекс няма да има жена. Алекс няма да има деца, нито внуци… защото не почерпи циганите с цигари. Почивай в мир, Алекс… ще има мъст, въпреки че тя няма да те съживи. Не целя да подтиквам към омраза с този пост, стана ми мъчно, дано близките намерят утеха.. От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинско съдействие.”, това пише Мойсей Стойчев във Фейсбук.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *