МРЪСНИ ИГРИ! Удариха с компромат в социалната мрежа известната неврокопска адвокатка К. Богданова и съпруга й, граничен полицай

Сигнал, изпратен чрез интернет на медиите, че гоцеделчевската адвокатка Костадинка Богданова и съпругът й Георги Богданов, който работи като граничен полицай, са в семейна комбина за изкарване на пари от кримиконтингента, се оказа кьорфишек и гнусен компромат. В писмо, получено на редакционната поща в вестник „Струма”, с подател Krasimira Bringowa, се твърди, че заловените при акция на Гранична полиция престъпници ставали клиенти на адвокатката, която получавала солидни хонорари за работата си. Ето какво пише в текста, който публикуваме без корекции на правописните грешки:

„Медии, медии,

до една сте купени и ратайствате на ГЕРБ. Нищо ние няма да се предадем и ще продължаваме да искаме нормална държава.

Ще се осмелите ли да проверите действителността, за граничният полицейски началник Георги Багданов и неговата изгора адвокат Костадинка Богданова заместник председател на ППГЕРБ – Гоце Делчев и общински съветник.

Как двамата упрежняват шантаж над крими,

контингента и правят пари вместо да прилагат закона, както трябва. При началника на граничното в град Гоце Делчев господин Сораджиев, всеки ден Богданов пише докладни, че иска да прави акции

срещу бизнеса с назяран тютюн в хаджидимовското село Абланица. Същия този Богданов е пенсионер и работи още като граничен полицай, началник, взема по 2400 лева на месец от държавата, но не му стига. Всеки ден задържа хора при това с основание. Кривото обаче е това, че вместо тези хора да влязат в затвора, той ги принуждава да наемат за адвокат жена му – Костадинка Богданова която ги боде с по 3000 лева на човек само за старта на делото. Проверете ако ви стиска случаите с Юли Метушев и Юсеин Гърбев от Абланица. Двамата са задържани при акция след докладна на Богданов но съпругата му Костадинка Богданова моментално им станала адвокат /случайно разбира се/ и ги измъкнала от лапите на закона срещу 6000 лева. Как ли? Много просто е Богданов е началник в ГПУ – Гоце Делчев и може да манипулира доказателствата, така че жена му да ги обори в съда. Това върви с години, винаги когато ГЕРБ е на власт и винаги когато Богданова е с ръководството на партията. И предишното и със съгешното. Ние вътрешните имаме информация, че Богданов се готив да стане шеф на полицията в град Гоце Делчев, това стане ли очаквайте Богданова да бъде официялният адвокат на крими контингента.”

Репортерът на вестник „Струма” се свърза по телефона с адвокат Богданова, която определи тиражираното като отвратителен пасквил.

„Изключително съм омерзена от това, което прочетох. Единственото вярно е, че мъжът ми е пенсионер, но продължава да работи в Гранична полиция, както много други, тъй като законът го позволява. Изключително съм огорчена от тази злост, тъй като, откакто съм адвокат, никога не съм поемала защита на лица, уличени в престъпления от Гранична полиция, от морални съображения. Не съм била адвокат и на въпросните две лица и това лесно може да се провери. Най-много ме боли, че се замесва работата ми като общински съветник и участието ми в ръководството на партия ГЕРБ в Гоце Делчев. Не съм човек, който да пристъпи закона и морала. Омерзена съм и си мисля, че мъжът ми е настъпил нечии интереси, за да се реагира така. Затова много бих искала да започне проверка на твърденията, колкото се може по-бързо”, заяви адвокат Богданова.

Вестник „Струма“ направи репортерска проверка, която установи, че твърденията в анонимката са кьорфишек. Действително е проведена операция от служители на Гранична полиция, при която на 29 август на пътя между селата Абланица и Блатска са спрени два леки автомобила, единият управляван от 31-годишния Юсеин Гърбев (в сигнала е посочено грешено името Юли), а другият от 64-годишния Юсеин Метушев. В едната кола е намерен 30 кг нарязан тютюн, а в другата – 39,700 кг. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс – държане на акцизни стоки без бандерол, за което се предвижда наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки, както и с лишаване от право от упражняване на определена професия или дейност. Разследването е пред приключване и предстои внасяне на обвинителен акт, заяви административният ръководител на Районна прокуратура – Гоце Делчев Иван Чилев, който е наблюдаващ прокурор по досъдебното производство.

Спрямо двамата не е внасяно искане в съда за определяне на мярка за неотклонение, заяви председателят на РС – Гоце Делчев Магдалена Жбантова. Съдът е одобрил направеното искане от разследващите органи за претърсване. В хода на досъдебното производство, което се води от разследващ полицай Иван Бусаров, двамата са представлявани от адвокати, сред които не е Костадинка Богданова. Юсеин Гърбев е ангажирал да го защитава адвокат Тодор Петрелийски, а Юсеин Метушев – адвокат Кирил Димитрушев. Те имат право да си наемат и втори адвокат. Към този момент адвокат Костадинка Богданова не се е обаждала на разследващия полицай Иван Бусаров във връзка със случая. Фактите от проверката показват, че сигналът е действително опит да се очерни името на общинската съветничка, както и на партията, която я е издигнала – ГЕРБ.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *