МС отпусна 600 000 за пътя до Дивотинския манастир

600 000 лева отпусна на редовното си заседание министерския съвет днес за ремонт на пътя до Дивотинския манастир.  Игуменът на Дивотинския манастир “Света Троица” Архимандрит Пахомий благодари за отпуснатите  средства. „В този труден момент за целия свят и за българския народ ние видяхме колко много хора имат нужда от връзка с Бога – да отидат да се помолят и да намерят някакво утешение“, заяви той.

За ремонт на пътя до Клисурския манастир „Света Петка“ кабинетът отпусна  1,8 млн. лева. Игумения монахиня Филотея от манастира „Св. Петка“ в село Клисура отбеляза, че в момента пътят до храма е в лошо състояние и пътуването до него, особено през зимните месеци, е затруднено. 

Отец Георги, ефимерий на Клисурския манастир „Света Петка“ изрази своето задоволство от отпуснатите средства, благодарение на които храмът ще бъде по-достъпен за вярващите. „Нашите два манастира са посещавани от християните от цял свят“, добави той.

Двата манастира са в близост до София като манастиръ т „Света Троица“ е само на 5 километра от град Банкя.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че правителството правилно е управлявало пандемията, благодарение на което новите случаи на коронавирус у нас намаляват и храмовете у нас са останали отворени. „Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от миналия Великден досега и Бог ни помага. Без Господ нищо не може да се направи“, заяви премиерът Борисов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *