HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

МС реши! Само две училища в Пиринско одобрени като иновативни

Само две училища от област Благоевград са одобрени от Министерството на образованието и науката и Министерски съвет през следващата учебна година да бъдат със статут на иновативни учебни заведения.

Това са Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с директор Людмила Дерменжиева и ПМГ „Яне Сандански“ с директор Елка Божикова.

Описаните в училищните проекти иновативни процеси ще бъдат с продължителност до четири години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците, като не са допуснати проекти чрез които се внушават верски убеждения и тяхното практикуване.

В Комисията за иновативните училища участват психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, лица с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *