Музикална група от Кюстендил сред финалистите на Детска мелодия на годината

Музикална група от Кюстендил е сред финалистите на Детска мелодия на годината. Автор на музиката на „Нашата мечта” е музикалният педагог Лили Александрова, текстописец и режисьор на видеоклипа е студентката Станислава Ризова, а аранжиментът е на Мирослава Маринова.  Вокална група „Калпазани” при VІ ОУ „Паисий Хилендарски” – Кюстендил е сред 14-те, стигнали до финала за Детска мелодия на годината, който ще е на 22 декември.

На 22 декември в НДК чрез SMS гласуване, оценки на детско и професионално жури ще определят победителя от фестивала, който е първо издание.
Авторката на текста на песента на кюстендилската група Светла Радкова, която работи в банкова институция, разказа: „Всичко тръгна от миналото лято, когато се роди текстът на песента. Това беше една много мъничка капчица, която нарекох мечта. Споделих я с Лили Александрова и тя прегърна идеята. После отиде при Станислава Ризова, тя превърна тази мечта в безкрайно голям океан. Децата после я запяха чисто и възторжено, по детски. Благодарение на технологиите получаваме съобщения от целия свят, че тази песничка вече се пее навсякъде”.

„Направихме снимачен график от четири дни. Най-тежките бяха вечерта на фонтаните.  Снимахме в театъра, благодаря на директора Чавдар Ненов. Не съм се забавлявала толкова много на снимки”, каза режисьорката Станислава Ризова.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *