Музикантите от Д2 през ден в Благоевград за репетиции с 60 благоевградски хлапета и младежи

Музикантите от популярната рок банда Д2 по два пъти седмично пътуват до Благоевград заради репетиции с деца от Благоевград. 60 деца и младежи от 6- до 18-годишна възраст се готвят за първия си грандиозен концерт с Д2 в зала „Яворов“, в който ще се включи и Биг Бенд Благоевград.
„Всичко започна през 2016 г. с телевизионното предаване „Голямото междучасие“, тогава се запознахме с Цвети Съботинова, Стенли Кайчев и тези прекрасни деца, започнахме да следим развитието им, да им помагаме с каквото можем и имахме удоволствието заедно да направим няколко неща“, разказа китаристът на Д2 Митко Кърнев. Той призна, че талантливите хлапета и тийнейджъри от Благоевград успели да бръкнат в сърцата на всички от Д2.
„Радвам се най-вече, че на сцената ще сме два комплекта барабани“, искрен бе 13-годишният Томи Боянов, когото рокаджиите следят от 10-годишен. В съвместния им концерт не само ударните ще са дублирани на сцената, но и клавира, а китарите на няколко от парчетата ще са 6. Най-сериозна обаче се очертава конкуренцията за вокалиста Деян Каменов- Дидо, който ще пее с над 25 изключително талантливи момичета и момчета. Феновете му в Благоевград нямаше как да не забележат сериозната разлика в килограмите му от последния път, когато бе на сцената на „Джумая фест“ през юни, а самият той призна, че е свалил над 10-ина килограма с много движение, включително качване и слизане по стълби пеша и ограничения на порциите.
Десетокласничката Кристина Дечева от ЕГ се готви за дует с вокалиста на Д2 в култовото парче на Принс „Purple rain“. „Съучениците ми не само не ми завиждат, но много ми се радват, че ще пеем с Дидо. Малко се притеснявам, тъй като песента ми е нова и още не съм съвсем сигурна в нея, но ще се справя“, нахъсана е девойката.
Покрай репетициите хлапетата от групите „5 G“ и „The Littles“ успели да забравят огромното разочарование – тв конкурса „България търси талант“, в който се включили наскоро. „Получихме 4 „да“, вдигнахме публиката на крака, снимаха ни отделно, а не излъчиха представянето ни“, обидени са малките музиканти.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *