Мусака от зеле и ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 зелка

ориз

магданоз

копър

черен пипер

червен пипер

олио

доматено пюре

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ето моето предложение за есенен обяд – вкусна мусака с прясно зеле!

Нарязах една малка зелка, посолих и претрих малко, подправки магданоз, копър, черен пипер, червен пипер, олио, доматено пюре и вода, да залее продуктите.

И така сложих във фурната на 200 °C, до полуготовност на зелето.

След това добавям чашка ориз, разбърквам и доливам с вода три чашки. Връщам във фурната и като се усвои течността, заливам зеленчуковата мусака с кисело и прясно мляко, лъжица брашно, сол и настърган кашкавал.

Пека мусаката с ориз до златист загар.

Вкусно предложение за мусака от зеле и ориз – обяд за шампиони, който ще ви държи до вечерта 🙂 подобни рецепти

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *