НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 зелка
ориз
магданоз
копър
черен пипер
червен пипер
олио
доматено пюре
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Ето моето предложение за есенен обяд – вкусна мусака с прясно зеле!
Нарязах една малка зелка, посолих и претрих малко, подправки магданоз, копър, черен пипер, червен пипер, олио, доматено пюре и вода, да залее продуктите.
И така сложих във фурната на 200 °C, до полуготовност на зелето.
След това добавям чашка ориз, разбърквам и доливам с вода три чашки. Връщам във фурната и като се усвои течността, заливам зеленчуковата мусака с кисело и прясно мляко, лъжица брашно, сол и настърган кашкавал.
Пека мусаката с ориз до златист загар.
Вкусно предложение за мусака от зеле и ориз – обяд за шампиони, който ще ви държи до вечерта 🙂 подобни рецепти
