Мусака с грах, печурки и картофи

Необходими продукти

грах – 400 г в кутийка
картофи – 3 бр.
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
олио
ориз – 1 ч.ч
печурки – 200 г пресни
пресен магданоз по желание и вкус
яйца – 3 бр.
кисело мляко – 200 г
Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги измиваме и нарязваме. Отцеждаме 1 кутийка грах. Нарязвам печурките на малки парчета. Почистваме 1 ч.ч ориз. Нарязваме магданоза на ситно. В подходящ тиган слагаме малко олио и позапържваме печурките. Разбъркваме. Добавяме после картофите и граха. Разбъркваме добре. Нарязваме на ситно магданоза, прибавяме и него, разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Изливаме сместа в тава. Наливаме топла вода да покрие продуктите. Слагаме да се пече на 200 градуса. Към края на печенето разбиваме в купичка 3 яйца и 200 г кисело мляко. Пак печем. Става приятна коричка. Режем на порции. В случая аз опекох без заливка. Става вкусно.


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *