Refan-728×90-July-2019

Мусака с тиквички

Продукти

500 г кайма 
4-5 средно големи тиквички 
1 ч.ч. доматено пюре 
1/2 глава лук 
1 морков сол 
черен пипер 
червен пипер 
чубрица на вкус 

За заливката: 

1 кофичка кисело мляко 
1 ч.ч. прясно мляко 
6-7 с.л. брашно 
3 яйца

Начин на приготвяне

Нарязваме тиквичките на шайби и ги оставяме да се отцедят от водата. Можем да ги подсушим и с помощта на кухненска хартия. Запържваме нарязаните на ситно лук и морков. Добавяме каймата и разбъркваме, докато стане на трохи. Прибавяме подправките и доматеното пюре, размито с малко вода. Оставяме на котлона, докато сместа се сгъсти и водата изври. 

Подреждаме в намаслена тавичка ред тиквички, след това заливаме с част от сместа и така редуваме до изчерпването на количеството на тиквичките и на сместа с каймата. Завършваме с тиквички. Печем, докато горният слой придобие златист цвят. 

От останалите продукти приготвяме заливката. След като залеем с нея мусаката, връщаме отново във фурната и печем, докато се зачерви. Украсяваме мусаката с листа свеж босилек при сервиране.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *