Мусака

Необходими продукти:

500 г кайма

• 1 кг картофи

• 1 глава лук

• 1-2 бр. домати или няколко с.л. доматено пюре

• 1 ч.л. червен пипер

• 1/2 ч.л. кимион

• 1/2 ч.л. чубрица

• сол

• черен пипер

За заливката:

• 2 бр. яйца

• 200 г кисело мляко

• 2 с.л. брашно

• щипка сода за хляб

• магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 3-4 с.л. олио. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане на зрънца. Овкусява се с подправките, добавят се настърганите домати и се оставя да поври 5-6 минути.
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Слагат се в намазана с мазнина тава, отгоре се слага каймата, разбърква се добре и се налива топла вода, да покрие продуктите. Пече се в предварително загрята фурна на 200 С за 30 минути.
Яйцата се разбиват с брашното, прибавя се киселото мляко, щипка сода за хляб и ситно нарязания магданоз. Залива се мусаката и се връща във фурната за 10-15 минути, докато порозовее. Поднася се с кисело мляко.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *