Мъжете са най-щастливи около 37-та си година

Мъжете вероятно смятат, че бързите коли, авантюристичните приключения и дълги ергенски години са тайната за щастие, но в действителност стабилността, рутината и дълготрайното обвързване изпълват представителите на силния пол с най-голямо удовлетворение.
Това пише Daily Mail, като цитира изследване, според което мъжете са най-щастливи около 37-та си година, когато вече имат утвърдена кариера и са създали семейство. Според учените това е възрастта, когато повечето мъже имат щастлива връзка и са създали кръг от близки приятели, с които поддържат социални контакти.
Страхът от “кризата на средната възраст” все още е далеч, а бурните им тийнейджърски години са само блед спомен. На въпроса “Кой е бил най-щастливият ви ден” 43% от мъжете посочват този, в който са станали бащи. За други 35% това е деня на сватбата им, а  за18% – моментът, в който любимия им футболен отбор е спечелил първенството. Следват купуването на къща, кола, предлагането на брак на партньорката и завършването на университета.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *