Мъжете са по-сколнни да излизат с бивше гадже на приятел

Бихте ли излизали с бивше гадже на ваш добър приятел? А ще се ядосате ли, ако близък ваш приятел флиртува с ваше бивше гадже и дори излиза по срещи или създава връзка с него? Това са били част от въпросите, зададени по време на провеждане на проучване на приложението за запознанство “Plenty of Fish”.

Изследването обхванало 1 500 души, които са необвързани и резулатите показват, че една трета от тях са прекратявали приятелство, защото техен приятел е имал романтична връзка с тяхно бивше гадже.

77% от запитаните казват, че винаги “спазват правилата” – да не излизат с бивше гадже на приятел, а 18% казват, че само понякога спазват това неписано правило. 5% от необвързаните посочват, че никога не са спазвали това.

77% от отговорилите посочват, че първо биха искали одобрение от приятеля си и биха питали дали той е съгласен те да имат връзка с негово бивше гадже, с бивше гадже на негови роднини или с негов приятел.

Анкетираните са били на всякаква възраст. Ето и кои възрастови групи са твърдо против връзките с бивша половинка на добър приятел:

78% от хората, родени между 1944 – 1964

73% от хората, родени между 1965 – 1979

68% от хората, родени между 1980 – 1994

66% от хората, родени между 1995 – 2000

Излиза, че жените спазват повече това правило и не биха излизали с бившия партньор на тяхна приятелка. Резултатите показват, че 65% от жените мислят, че това не е редно, докато при мъжете процентът е доста по-малък – само 33% от мъжете не биха имали връзка с бившото гадже на техен приятел.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *