Мъжка борба не стигна на Гришо, отпадна от „Ролан Гарос“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров за втора поредна година отпадна в третия кръг на „Ролан Гарос“. Гришо отстъпи на Стан Вавринка с 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). След първите два сета, които се играха в петък вечерта, мачът беше прекратен заради настъпилия мрак. Третата част също беше равностойна и двамата размениха по един пробив, за да се стигне до нов тайбрек. В него Гришо стигна до 6:2 и получи четири възможности да намали изоставането си в мача. Вместо това той допусна изравняване и впоследствие загуби срещата. Така за осминафиналите се класира Стан Вавринка, който в следващата си среща ще се изправи срещу Стефанос Циципас (Гърция).

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна ужасно за Димитров, който бе пробит още в първия гейм. Швейцарецът веднага затвърди пробива, а много трудно Гришо спечели третия гейм и намали изоставането си на 1:2. В следващите два гейма двамата спечелиха подаванията си, а в шестия гейм българинът върна пробива и изравни за 3:3. Последва най-дългият гейм за първия сет, в който Григор дръпна с 40:0, но след това се стигна до няколко равенства и в крайна сметка българинът спечели, за да поведе за първи път в двубоя – 4:3. Съперниците печелеха на свой сервис, а при 5:5 Димитров изтърва точка за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Вавринка спечели драматично със 7:5 точки, след като Гришо изпрати топката в мрежата за последната точка на швейцареца.

ВТОРИ СЕТ
Изключителната битка продължи и във втория сет, в който двамата успяваха да вземат геймовете на свой сервис. В третия гейм Вавринка стигна до успеха след пети ас в мача срещу нито един за Димитров, който отвърна с убедителен гейм на свое подаване за 2:2. Швейцарецът продължи да реализира асове и в следващите геймове на свой сервис, докато Гришо често грешеше, но въпреки това също печелеше подаванията си. В крайна сметка не се стигна до пробив и двамата отново влязоха в тайбрек. В него Вавринка влезе по-добре и реализира минибрейк за 2:0 още при първия сервис на Григор. Швейцарецът спечели своите две подавания и след 13-ия си ас в мача поведе с 5:2 точки. Българинът успя да спаси два от трите сетбола на швейцареца, който все пак спечели със 7:4.

ТРЕТИ СЕТ
След като мачът беше прекъснат в петък вечерта заради мрак, днес Димитров и Вавринка продължиха срещата си. Третата част започна равностойно, както се развиваха и предишните два сета. Българинът и швейцарецът печелеха своите подавания, но това се отдаваше с по-голяма лекота на Вавринка. Гришо от своя страна при два свои сервис-гейма спасяваше точки за пробив. Късметът обаче му изневери в деветия гейм, когато Стан Вавринка проби в гейм, в който Гришо водеше с 30:0, но допусна обрат. Така шампионът на „Ролан Гарос“ за 2015 година получи възможност да сервира за победата в мача. Тук обаче Димитров оказа значителна съпротива на подаването на швейцареца, стигна до две възможности за пробив и при втората успя да изравни за 5:5. След това българинът успешно взе сервиса си на нула. Вавринка отговори със същата успеваемост и се стигна до 6:6 и нов тайбрек между двамата. В решителните разигравания Григор изтърва четири сетбола при 6:2 и се стигна до 6:6. Последва нов шанс за българина да спечели частта, но се стигна до ново равенство. След това Вавринка стигна до мачбол, но българинът не се даде и изравни за 8:8. Последва нов шанс на швейцареца, който този път се възползва и спечели мача.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *