Мъжкият випуск на гимназията по транспорт в Разлог се отказа от абитуриентския бал, няма да дефилира по червения килим

За първа година абитуриентите от Професионалната гимназия по транспорт няма да дефилират по червения килим на 24 май заедно с останалите зрелостници от Разлог. Изцяло мъжкият випуск от специалност „Автотранспортна техника“ се е отказал от абитуриентски бал и ще отбележи завършването си в южната ни съседка Гърция, където младежите ще прекарат три дни. Момчетата споделиха, че е напълно излишно да харчат пари за костюми, които никога повече няма да облекат, и за тях по- важно е да прекарат повече време заедно и да съхранят красиви спомени от преживяното.

Във вчерашния ден, който бе последният учебен за абитуриентите, младежите се простиха със знамето на училището. Официалната церемония, която по традиция се провеждаше в деня на бала, непосредствено преди дефилето им,  се състоя в кабинета по история и на нея присъстваха всички учители, които са преподавали на зрелостниците през годините им на обучение.

Приветствие отправи Емилия Йорданова, директор на ПГ по транспорт, която изрази най-искрените си пожелания за успешен старт в живота към завършващите младежи в стихотворна форма. „На щастието пълната рецепта аз не зная, но според мен отговорът е готов. На всички от сърце ви го желая – забъркайте сами рецептата за щастие с любов“, с тези думи приключи оригиналния си поздрав Е. Йорданова. Тя връчи грамоти и предметни награди на отличниците от випуска.

За  отличен успех през целия срок на обучение и за участие и добро представяне на регионално състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“ бяха  наградени Христо Рашков и  Симеон Мирков. Освен грамоти те получиха и предметни награди – работно облекло с логото на гимназията, за да им напомня за миговете, прекарани в нея. Наградени бяха още Алиш Кунгьов, също за участие и добро представяне на регионалното състезание, и Атанас Мутев – за сериозно отношение към учебния процес и активно участие в училищния живот.

Класният ръководител на зрелостниците инж. Елена Колчева им подари стръкче здравец и свитъче с различно послание за всеки един от тях. Младежите също засвидетелстваха своето уважение и признателност към нея, като й подариха огромен букет цветя. Красив букет зрелостниците поднесоха и на директора Е. Йорданова, както и по една роза на всички учители. 

Празничният ден приключи с броене от 1 до 12, което огласи училищната сграда

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *