Мъжът на Гуркова убит заради диаманти! Наталия избяга с 200 от ЮАР от страх и повече няма да стъпва там

Джордже Михалевич е ликвидиран заради бизнеса си с диаманти – това обяви Чад Томас, следовател от Дирекцията за икономически престъпления  в Йоханесбург.

Пред „България Днес“ високопоставеният служител в полицията е категоричен, че бизнесделата на Михалевич са коствали живота му. Съпругът на Наталия Гуркова е собственик на две големи компании, занимаващи се с търговия на диаманти в Йоханесбург. Именно конкуренти в добива и търговията със скъпоценните накити са основните заподозряни за покушението.

Самият бизнес на Джордже е бил легален по документи, но разследващите проверяват всички, с които е имал общи начинания.

Чад споделя, че основната версия, по която работят разследващите е, че мъжът на Гуркова е поръчан от чужбина.

„По-конкретно: от източноевропейска държава. Не мога да ви кажа коя, защото не е в интерес на разследването“, добавя още Томас. На въпроса дали към убийството на Михалевич е причастен чешкият гражданин и кръстник на мафията в ЮАР Радован Крейчир, полицаят отговаря отрицателно.

Именно хора на Крейчир стоят зад отвличането на бащата на Джордже преди пет години и въпреки това този факт не е достатъчен, за да бъде обвинен. В миналото чехът е близък на сем. Михалевич, но пред 2011 г. дружбата им се разваля заради конфликт на интереси. Оттогава се смятат за публични врагове в Йоханесбург.

Службите за сигурност нямат информация дали Наталия или някой друг от „българската“ рода на Джордже е посещавала Южна Африка след атентата срещу него. Гуркова не е разпитвана като свидетел. По случая с всички формалности около освобождаването на трупа се е занимавала майката на Михалевич – Мира.

Неофициално близки на Гуркова разкриват, че тя е била в Йоханесбург буквално за часове след убийството на мъжа си. Заради страх, че нещо може да се случи на нея или двете им деца – Джорджия и Кристиян, Наталия не иска да стъпва повече там.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *