Мъжът на Илияна Йотова оперира Ламбо

Именитият проф. д-р Андрей Йотов, д.м.н., началник на клиниката по „Ортопедия и травматология“ към МБАЛ „Софиямед“, се заема с операцията на тазобедрената става на Стефан Данаилов. Лекарският екип още във вторник отпътува от София за Бургас.  

Същия ден Данаилов бе приет по спешност в бургаската болница „Бургасмед“ със силни болки. След направен рентген е било установено, че при падане 76-годишният актьор е счупил тазобедрената кост на левия си крак и ще трябва да бъде опериран. Преди да бъде извършена хирургическата намеса, му бяха назначени пълни изследвания. Тъй като общото здравословно състояние на Данаилов по принцип не е най-добро, лекарите не искаха да бързат с операцията. Най-добрите ортопеди от „Софиямед” решиха да отидат на място и да обследват състоянието на актьора, вместо той да бъде транспортиран до София, именно с цел избягване на всякакви рискове.
Д-р Андрей Йотов, в чиито ръце е Данаилов, е съпруг на вицепрезидента Илияна Йотова.

Актьорът е бил докаран с линейка в “Бургасмед” от Приморско, където е бил на почивка. Спешната помощ била извикана, след като Данаилов паднал и започнал да се оплаква, че изпитва остри болки. Според хора от обкръжението му общото му състояние било добро и той имал висок дух, доколкото е възможно в тази ситуация.
„Току-що разговарях с Ламбо, който е постъпил днес в бургаската болница. Написаното за здравословното му състояние е преувеличено. Той е контактен и ми обясни, че е счупил става при падане. Предстои му операция, вземаме всички необходими мерки”, написа малко след като научи за инцидента лидерът на БСП Корнелия Нинова в страницата си във „Фейсбук“.

Очаква се пълното възстановяване на легендата на българското кино и театър да отнеме до половин година.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *