HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Мъжът на министър Захариева на косъм от смъртта – тежка зараза поваля архитекта Ангел, цяла седмица се борят за живота му

Щастливо омъжената Екатерина Захариева едва не овдовяла, след като нечувана по нашите географски ширини болест мигновено срива съпруга й.

Нещастието застигнало външната ни министърка и мъжа й Ангел на хиляди километри от България, в подножието на Хималаите, където двамата отиват, за да се запознаят с местната култура и да се отдадат на общата си страст – катеренето. Тъкмо пристигнали в свещения индуистки град Ришикеш, когато Ангел се почувствал зле, въпреки че допреди часове не давал никакви индикации на болен и изнемощял човек. Екатерина запазила самообладание, но истински се уплашила, когато съпругът й започнал рязко да вдига температура, да се тресе и да халюцинира.

Местните жители на града се притекли веднага на помощ и обяснили на Захариева, че Ангел е повален от рядка амебна зараза. Хванал я чрез храната, която консумирал, и инфекцията се настанила в дебелото му черво.

Като съвестни туристи, министърката и съпругът й носели в себе си цяла торба европейски лекарства за всякакви критични ситуации. Болният архитект опитал от всички с надеждата да се спаси, но в рамките на седмица нито един от медикаментите не му помогнал. Вместо да се подобрява, изнемощявал все повече. Министър Захариева се сринала психически и дори започнала да организира спешното им прибиране у нас, като направила гореща връзка с лекари, които консултирали състоянието на Ангел дистанционно. Местните обаче предложили да дадат на съпруга й билкови хапчета тяхно производство, които впоследствие спасили тежко заразения архитект. Оттогава Екатерина вярвала в силата на хималайската медицина и в семейството й се лекували само с такива продукти. Дори при най-леката настинка довереницата на бившия президент Росен Плевненлиев се обръщала към индуистките хапчета.

Само след месец Екатерина и Ангел ще празнуват 11-ата годишнина от сключването на брака си. Двамата нямат наследници, но отглеждат нейните племенници, които често им гостуват, като свои деца. Откакто заела поста на външен министър, пътуванията и ангажиментите й драстично се увеличили и все по-рядко имала възможност да прекарва личното си време в компанията на мъжа си. За пръв път това лято двамата нямало да почиват заедно, а най-вероятно Ангел щял да отпътува за Рила и Родопите, където традиционно с жена му правят дълги планински походи заедно с техни семейни приятели.

На вечеря със съпруга си и с единия си племенник

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *