Мъж покани свой съсед на гости да се почерпят и му счупи носа

29-годишният Г. К. беше признат за виновен в това, че на 1 май миналата  година в дома си, след употреба на алкохол, вследствие нанесени удари с юмрук и ритници, причинил на свой съсед и познат от детинство средна телесна повреда, пише Петел. Подсъдимият сам поканил на гости в дома си пострадалия да се почерпят за празника заедно с техни приятелки и познати, съобщават от пресцентъра на Районния съд във Варна.

Ден преди това двамата отново се събирали заедно в дома на подсъдимия, да слушат музика и гледат записи чрез ДВД-устройство, донесено тогава от пострадалия 23-годишен младеж. След почерпката, вечерта домакинът станал раздразнителен, започнал да се заяжда и да обижда госта си, като бутнал стола му, съборил го на земята и му нанесъл няколко ритници по тялото. Младежът си тръгнал,  но се върнал за забравеното ДВД-устройство, което отново предизвикало раздразнение у подсъдимия и нова серия от удари в областта на лицето. При последвалия преглед на пострадалия в спешния център било констатирано счупване на носните кости, обусловило затруднение в дишането и довело до постоянно разстройство на здравето.

29-годишният подсъдим е неосъждан. По силата на постигнато между страните споразумение, Районен съд – Варна му наложи наказание от 5 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.  Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *