Мъж почина пред болница малко след като е бил изписан

Възрастен мъж почина пред болница малко след като е бил изписан. Близки са потърсили помощ, но никой не се е отзовал, предава Нова ТВ.

„Човекът излезе подпрян на племенника си, обаче колабира и не може да стане. Вика “Боже, Боже”, не може да стане”, каза Пламен Стойков. Той отишъл да помогне при изписването на в последствие починалия човек, който бил вуйчо на негов приятел. Въпреки, че са пред болница, никой не се притичва на помощ.

„Отидох на регистратурата, почнаха да ме разпитват от коя хирургия бил, как се казва. Аз им казах, че не ме интересува, да изкарат някой, защото човекът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и почна да го пита за социалния му статус и за това, дали е женен или осигурен”, разказа Стойков.

След това излезе една друга жена и вика вие тука знаете ли дом си търсят, тука клошари, ние само ги къпем… викам, госпожо! Ако, искате, вика, ще го закачим на всичките машини да видите, че е добре, викам виталният му статус не изглежда добре! Той вика е изписан, всичко е прегледано!”, добави той.

Обажда се на 112 – линейката дошла след половин час, но вече било късно. Болницата има и спешен кабинет, но според директора никой лекар или медик не е знаел, че пред лечебното заведение има човек в безпомощно състояние.

„В момента тече проверка между колегите, дали са били информирани и ако са, защо не са реагирали. Ще разчитам на всичките техни мнения – и на регистратура, и на персонала”, каза Борил Петров, директор на Пета МБАЛ, София.

Починалият мъж е бил на 71 години с множество заболявания. „Лекувал се е от месец февруари в Пета градска болница. Получил е тъй наречената „внезапна смърт” пред болницата, която причините може да бъдат други, не са ясни още, но могат да бъдат много”, добави Петров.

„Нещо е много повредено в тази система. За да може човек в болница, в цивилизована държава в  ЕС, да умре на улицата – изписан от болницата, значи има нещо много повредено”, заяви от своя страна свидетелят на инцидента Пламен Стойков. В болницата започна проверка по случая.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *