Мъж припадна, задушен от пушеща печка в дома му

60-годишен мъж от разложкото село Баня едва не се задуши заради пушеща печка. Марин П. е приет с обгазяване за лечение в болница.

Инцидентът е станал вчера в дома на пострадалия в село Баня, община Разлог, който е с влошено здравословно състояние и трудноподвижен. Заради непочистен комин печката в стаята, обитавана от Марин П., започнала да пуши. Мъжът бил заспал и не усетил задимяването, а заради продължителния престой в силно задименото помещение е получил и внезапен припадък.

За късмет съседи забелязали, че от стаята излиза пушек, незабавно подали сигнал на тел. 112 за пожар в къщата и предприели действия по извеждането му. На място пристигнал и екип на Спешен център – Разлог, който транспортирал мъжа до болницата, където му е оказана медицинска  помощ. Той е поставен на кислородно дишане, а малко по-късно пострадалият е транспортиран за лечение в МБАЛ – Благоевград.

Намесата на пристигналия на място екип на РСПБЗН – Разлог не се е наложила, тъй като пожар в помещението не е имало, а само силно задимяване.

За да се избегнат подобни инциденти, от пожарната призовават гражданите да почистят комините от налепи и сажди, тъй като практиката показва, че значителна част от пожарите през зимата са имено заради непочистени комини. 

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *