Мъж сушил дрехи в стаята си! Година по-късно, никой не е могъл да го разпознае!

Всеки, който иска да спести енергия и да намали разходите, изсушава дрехите в помещение в къщата. Но има един проблем, който много хора не забелязват: този метрод на сушене може да бъде много вреден за вашето здраве, пише mall359.com, цитирани от петел. Въпреки че мислите, че това е пълна глупост, случаят на един мъж, болен от възпаление на белите дробове със сигурност ще ви убеди! След като започнал да суши дрехите си навън, след 12 месеца, здравословното му състояние се подобрило значително.

“Влажните дрехи съдържат до 2 литра вода, която се изпарява в стаята. Така може да се образува мухъл или гъбички, които са невидими с просто око”, казва професор Давид Дакнинг.

След това, когато е отслабнала имунната система на лицето, това може да доведе до:

– Трудности с дишането

– Алергии

– Астма, кашлица

– Увреждане на белите дробове

Ето и още подробности:

Средно във въздуха на една средностатистическа къща се съдържат поне 4-5 литра вода. Едно пране обаче може да повиши нивото на влагата с до 2 литра. Твърде много влага може да замърси въздуха и да повиши консумацията на енергия.
Ако ползвате омекотител за тъканите, по време на сушене в стаята се отделят химикали, които вдишвате и които могат да увредят здравето. Вредните съставки, ацеталдехиди, замърсяват въздуха, а освен това в него се отделят отрови от течността за пране, които са още по-опасни в стая с висока влага.
Ако стаята е наситена с влага, това може да повиши опасността от поява на плесен. Плесента може да е опасна за здравето, особено на хора с астма, а освен това може да повреди повърхностите на стените, настилката и мебелировката. Смята се, че в помещенията за пране спорите на плесента са до 3 пъти повече, отколкото в други части на къщата.
Освен това в стая с повече влага могат да се развият повече бактерии и акари. Акарите могат да се намерят в домашната мръсотия и са опасни за дихателната система, тъй като могат да провокират алергии и астма.

Прането е вероятно един от най-големите разходи на енергия в дома, ако ползвате и пералня, и сушилня след това. Статистиката показва, че една сушилня за дрехи използва повече енергия, отколкото енергийно ефективен хладилник, миялна машина и пералня взети заедно.

Ето защо, лекарите съветват дрехите да сушат на свеж въздух.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *