Мъж с 2.64 промила, забил се с колата си в автокъща, се споразумя за 6 месеца условно

Кюстендилец, изловен да шофира с 2.64 промила алкохол, поиска споразумение с прокуратурата, след като държавното обвинение внесе обвинителен акт срещу него в съда.

45-годишният Кирил Маринов стана герой в полицейските сводки в началото на месец февруари тази година, след като на път за Дупница се блъсна в оградата на една от автокъщите в края на Кюстендил и помете изложена за продан кола.

Пристигналите на място полицаи установили, че лек автомобил „Тойота Раф 4“ се е забил в металната ограда, опасваща колите, предлагани за продан. Според униформените водачът на тойотата изпуснал управлението на автомобила и се ударил в метална ограда на автокъща и в лек автомобил „Дайхатсу Фероза“, като причинил материални щети.

Пристигналите на мястото на инцидента пътни полицаи тествали шофьора за употреба на алкохол. Той получил акт за ПТП-то и бил изпратен за медицинско изследване. Химическата експертиза установила наличие на 2,64 промила алкохол в кръвта на Маринов.

След като му било повдигнато обвинение, Кирил Маринов се признал за виновен и сключил споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил, според което той ще изтърпи наказание лишаване от свобода в размер на 6 месеца, чието изпълнение ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години и 15 месеца лишаване от право да управлява МПС.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *