Мързелива торта Наполеон

Торта „Наполеон“ е обичана от много хора, тъй като е лека, с пухкав и ароматен крем. Ние ще ви покажем един по-бърз и лесен вариант за приготвянето на този десерт.

Необходими продукти за тортата „Наполеон“:

400 г бутер тесто

1 л прясно мляко

200 г (1 чаша) захар

1 ч.л ванилова захар

4 яйца

60 г (6 супени лъжици) брашно за печене

60 г (3 супени лъжици) масло

Начин на приготвяне:

Сложете хартия за печене в тава. Нарежете бутер тестото на средно големи квадрати и ги сложете за 15 минути да се изпекат в предварително загрята на 200C фурна.

В тенджера изсипете прясното мляко, прибавете захарта, ваниловата захар и разбъркайте.

В купа разбийте яйцата и брашното.

При непрекъснато бъркате добавете постепенно яйчената смес към затопленото мляко на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти и се образува гладка смес. След това прибавете и маслото, отново разбъркайте и оставете да изстине.

Към крема прибавете квадратите от бутер тестото, предварително разделени  на две. Разбъркайте с лъжица.

Пресипете във форма за торта и загладете. Отгоре посипете с малко натрошено печено бутер тесто. Оставете да престои поне 4 часа в хладилник, преди да сервирате.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *