Мъфини от спагети в доматен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 от пакет спагети
3-4 пера от зелен лук
150 г пушен бекон
4 яйца
400 мл готварска сметана
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1 консерва домати
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
малко захар
100 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се смесват с малко зехтин. Беконът се нарязва на кубчета, а зеленият лук на дребно.

В намаслена форма за мъфини се поставят спагети, бекон и зелен лук и пак спагети. Така разпределете във всички форми (12бр). Разбийте яйцата, добавете сметаната, сол и пипер на вкус и залейте всички мъфини с тази смес. Печете в загрята на 220 градуса фурна, около 35 минути или до готовност. Накрая ги поръсете с настърган кашкавал и върнете за още няколко минути, колкото да се разтопи.

За соса, запържете лука и чесъна в малко олио. Добавете намачканите домати, щипка захар, сол и пипер на вкус. Варете 15-тина минути и добавете накрая пресен босилек. Сервирайте мъфините върху доматения сос.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *