Мъфини с какао и шоколад

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • брашно – 3 ч.ч.
  • какао – 4 – 5 ч.л.
  • бакпулвер – 1 пакетче
  • сода бикарбонат – 2 ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 200 г
  • яйца – 2 бр.
  • прясно мляко – 300 мл
  • краве масло – 50 г
  • олио – 60 мл
  • ванилия – (есенция)
  • ром – (есенция)
  • черен шоколад – 1 бр. млечен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо загряваме фурната на 220 градуса и намазваме 12 формички с масло.

Разтапяме маслото в микровълновата печка и оставяме да се охлади, докато приготвяме другите съставки.

В голяма купа смесваме първо сухите съставки.

Изсипваме брашното, какаото, бакпулвера, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре.

В друга купа разбиваме яйцата, млякото, олиото, разтопеното масло и есенциите ром и ванилия.

С помощта на сито пресяваме сухите продукти и ги прибавяме постепенно към мокрите. Бъркаме с дървена лъжица или силиконова шпатула до пълното смесване.

Получената смес трябва да е гъста и лепкава. Натрошаваме шоколада на дребни парченца, добавяме и разбъркваме още веднъж.

Разпределяме равномерно сместа във всички формички, като ги пълним почти догоре. Печем на 220 градуса за 3 минути, след това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още 20 – 25 мин.

След като шоколадовите мъфини са готови, ги изваждаме и охлаждаме върху решетка.

Получават се много пухкави и приятни на вкус двойно пухкави мъфини с какао и шоколад почти като от пекарна.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *