Мъфини с яйца, шунка и кайма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г кайма смес
черен пипер – на вкус
кимион- на вкус
2 малки щипки сол
4 яйца
3-4 с.л галета
1/2 глава лук
50 г. шунка
олио за намазвана на формата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Каймата се слага в купа. Добавят се сол около 1 щипка, черен пипер и кимион на вкус. Нарязва се на ситно лука и се прибавя при каймата. Добавя се галетата и 1 от яйцата. Омесва се добре сместа с ръка. Каймата се разделя на топчета равни по големина. Мажем форма за мафини с олио. Всяко топче се поставя във форма за мъфини и с ръка се разпределя по дъното и стените и. Поставят се във фурна загрята на 200 градуса и се пекат до порозовяване.

Взимаме купичка и слагаме 3 яйца. В купичката се разбиват яйцата с вилица много добре с малка щипка сол. Нарязваме шунката на малки парченца. Върху почти готовите мъфини разпределяме шунката. И върху тях с лъжица разпределяме яйчената смес докато се напълнят. Вече напълнени мъфините ги слагаме отново във – фурната да се пекат още докато се опекат яйцата и са напълно готови. Пекох ги към 20 мин. общо. От количеството продукти стават около 10 мъфини. Да ви е сладко!

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *