HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

М. Богданов се завърна от Сеул с добри вести: Подписваме историческото обединение на таекуон-до през септември

Президентът на родната федерация по таекуон-до и вице на световната централа Марио Богданов се завърна от Сеул с добри вести. В южнокорейската столица благоевградчанинът бе част от триото преговарящи за историческото обединение на двете разновидности на азиатския спорт и присъединяването на версия ITF след 3 г. към олимпийското семейство, в което имаше място досега само за колегите от WTF. Благословията за единението дойде от най-високо ниво – от президентите на Южна Корея Мун Дже-ин и на Международния олимпийски комитет Томас Бах.
“Постигнахме споразумение по шест точки, с което правим голяма крачка към дебют на олимпийските игри. Преговорите бяха тежки, но успешни. Демонстрациите, които проведоха състезатели от Северна Корея в Муджу по време на световното първенство на новите ни партньори, бяха посрещнати радушно от южнокорейската публика. Разбрахме се да подпишем официално документите през септември, когато в Пхенян е нашият шампионат на планетата”, разказа подробностите М. Богданов.
Шестте точки на споразумителния протокол са: 1. Състезателите по таекуон-до ITF да могат да участват на турнирите от клас Г, които дават възможност при добро класиране за участие на олимпийски игри. 2. Състезателите по таекуон-до ITF да могат да участват на световни парапървенства, което автоматично им дава право на участие в параолимпиадата в Токио 2020. 3. Състезателите по таекуон-до ITF да могат да участват на световни плажни първенства по пумсе /форма/. 4. Двете организации ще могат да участват в тренировъчни курсове и семинари заедно по целия свят. 5. WTF ще изпрати демонстрационен отбор по време на световното първенство на ITF. 6. Двете организации решиха да признават взаимно сертификатите си за черни колани.
ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *