М. Салагьорова: Общината ще помогне финансово за лечението на пострадалите младежи

Община Петрич ще помогне финансово за предстоящото лечение на Крум, чийто крак бе ампутиран, и тежко пострадалата при безумния инцидент в Петрич Валентина, обеща на близките им зам. кметът Минка Салагьорова, която вчера ги прие в кабинета си след сутрешната обсада на Общинската администрация.
“Първо влязоха двама мъже, близки на пострадалите деца, после бабата и лелята на момчето, и поговорихме доста – разказа за “Струма” г-жа Салагьорова. – Те поискаха от общината неща, които няма как да им осигурим, и след като им обясних, мисля, че ме разбраха. Първото им искане беше да им предоставим записите от общинските видеокамери, които са заснели инцидента. Тези записи обаче вече са предадени на разследващите и по тази причина ние нямаме право да ги дадем на тях. Обясних им, че имат все пак законови възможности да изгледат записите – да ги изискат чрез адвокатите си или когато се конституират като частни обвинители в съда. Другото, което поискаха от нас, е справедлив процес, което също не е в правомощията на общината да го обещае. Тече разследване, лично аз вярвам в правосъдната система и съм убедена, че процесът ще е справедлив. За съжаление не можах да им отговоря и на въпроса дали това не е бил дрифт – експертите могат да се произнесат за причините колата да връхлети върху децата. Близките, усетих го, имат сериозни съмнения към всичко и всички институции и аз ги разбирам, защото случилото се е нещо наистина ужасно. Не мога обаче да си представя, че някой умишлено ще укрие доказателства.
Говорихме още и за възможностите за ограничаване на скоростта в района чрез т.нар. “легнали полицаи”. Ние в Комисията по безопасност на движението разглеждаме такива предложения, но специалистите ще могат да кажат дали е възможно на тази улица, която е с наклон, и ако не е проблем – къде точно могат да бъдат поставени тези издатини на пътното платно.
Освен материална помощ обещах на хората и морална подкрепа – ако имат нужда от съвет или помощ за връзка с някого, винаги могат да разчитат на мен”, декларира Салагьорова.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *