М. Чимев с трета номинация за кмет! Грозен скандал между депутата Р. Чеканска и ОбС шефа Е. Гущеров разтърси събранието на ГЕРБ – Дупница

Събранието на ПП ГЕРБ в Дупница, което бе открито и за граждани, които не са членове на партията,събра в салона на театъра над 300 души.

Лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов предложи номинацията на М. Чимев за трети мандат за кмет с думите: „Дупница от град с тежко финансово състояние се превърна в проспериращ град за последните 8 г., откакто М. Чимев е кмет на общината. Номинацията на М. Чимев бе гласувана единодушно от присъстващите на събранието 90 членове на ГЕРБ в Дупница.

Развълнуван, М. Чимев благодари за гласуваното му доверие и заяви: “Тайната на моя успех е екипът, с който работя. Има създадено доверие и екипност между нас, което води до успехи, без сътресения и излишни емоции”.

За общински съветници от листата на ГЕРБ бяха номинирани 41 кандидати. Всички досегашни общински съветници от ГЕРБ получиха номинации за следващ мандат.

Медицинската сестра Бойка Тонева, която е майка на шофьора на кмета М. Чимев, номинира досегашната общинска съветничка  – хореографката Диляна Диканска. Фитнес инструкторката Малинка Йорданова също е сред номинираните.

Секретарката на кмета М. Чимев Таня Даскалова и съпругът й Георги предложиха ръководителя на една от кукерските групи в с. Джерман, където семейството живее, Красимир Атанасов и Стефан Тасков за членове на ОбС. Семейството предложи за кмет  на селото Ангел Цветков, който е на поста три мандата. Джипито от Дуница д-р Соколова получи също номинация за местната власт.

Зам. областният управител на Кюстендилска област д-р Матей Попниколов отново получи доверието на съпартийците си за общински съветник, но си даде отвод с мотива, че постът, който заема в момента, не му позволява да участва в избори за Общински съвет. Той беше общински съветник от ГЕРБ в предишния мандат. Общинският съветник Йордан Йорданов  пък номинира лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов, но и той си даде отвод с мотива, че няма какво да даде на Дупница като общински съветник, но може да работи и отстрани.

Отвод си даде и старият паркетен лъв и бивш председател на ОбС от СДС Михаил Панчев. Той заяви, че дава път на младите в политиката. Бившият общински съветник Емил Панчев благодари също, но се отказа от номинацията си за общински съветник. Предложи на негово място да влезе друг, по-млад човек.

Очаквано номинация получи бизнесменът Славчо Павлов, който влезе в ОбС от листата на ДБГ, но след това се отказа от партията и остана в ОбС като независим. Още преди няколко месеца се коментираше, че Сл. Павлов се е договорил с ГЕРБ да гласува  с тяхната група в ОбС, но той отрече. Заедно със Славчо Павлов и кметицата на село Самораново излиза от РБ, партията от която беше избрана за кмет на предишните избори, и сега получи номинация за кмет от ГЕРБ.

Грозен скандал избухна при издигането на кандидатурата на сегашния председател на ОбС Емил Гущеров за общински съветник в следващия ОбС. Депутатката от ГЕРБ Радослава Чеканска заяви пред всички: „Няма да гласувам за Емил Гущеров, мъж, който е лицето на  ГЕРБ в Дупница, да говори неприлични неща в центъра на града за една жена и майка, независимо какво работи тя. Това ли е стандартът на морала на политик от ГЕРБ и чувството на недосегаемост? Досега не съм подала оплакване там, където трябва, заради изборите, но този мъж утре може да нападне и опорочи друга жена!”.

Изказването на Р. Чеканска изненада голяма част от присъстващите, с изключение на няколко души, които са станали свидетели на разразил се преди около месец скандал пред офиса на ПП ГЕРБ в Дупница. Свидетели на скандала са станали и дупничани, които са били в кафенетата в центъра на града. Пред офиса на партията Емил Гущеров и Йордан Йорданов се карали на висок тон за това, че Е. Гущеров е отправил обидни квалификации по адрес на депутатката от ГЕРБ Р. Чеканска. Йордан Йорданов джентълменски е защитил депутатката и е направил забележка на съпартиеца си.

След номинацията на селски кметове от ГЕРБ в дневния ред на събранието в точка “разни” скандалът се разрасна. Областният управител Виктор Янев, който присъства на събранието в Дупница, се опита да тушира грозния сблъсък сред лидери на ГЕРБ, и то в присъствието на „външни хора”, но не успя.

Емил Гущеров нападна Р. Чеканска с думите: „Аз съм ти помагал повече отколкото на сестра си. Аз те направих директор на гимназията в Дупница, аз те издигнах за зам. областен управител, аз ти помогнах да влезеш в парламента… В. Янев го прекъсна с думите, че мястото за уреждане на лични отношения не е тук, в залата пред хората: „Ще направим специално събрание на организацията в Дупница и ще разрешим проблема. Моля да си стиснете ръцете и да се приключи. Случаят е предаден на Етичната комисия, там ще решат какво да правят, след като не желаете да се сдобрите”, заяви В. Янев. Нито един от двамата обаче не подаде ръка на опонента си. Вместо това

Ивайло Константинов гръмна бомбата, като се обърна към Емилия Елчинова и Р. Чеканска: “Г-жо Елчинова, да си кажем истината. Вие и Р. Чеканска искахте да направите преврат и атентат в ГЕРБ. Двете работехте в съглашателство с П. Дангов. Искахте да разедините организацията отвътре, но не ви се получиха нещата. Ние сме единни. Разконспирирахме ви”, заяви Ив. Константинов.

Емилия Елчинова отрече да е имало заговор срещу организацията на ГЕРБ и помоли Ив. Константинов да й доведе поне един човек, пред когото тя е говорила срещу ГЕРБ или е била в съглашателство с него срещу ГЕРБ.

Още когато П. Дангов даваше пресконференции срещу Ив. Константинов, Емил Гущеров и Крум Милев и заради това бе уволнен от Агенцията по храните, се коментираше, че вътре, в областното ръководство на ГЕРБ има разединение и че партийците се делят на хора от Кюстендил и хора от Дупница.

Грозните сцени на събранието сега, и то пред хора извън партията, показаха, че сблъсъкът е сериозен и със сигурност скандалът не е потушен…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *