HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Набор 1962 от Ресилово се събраха да празнуват заедно 55-годишнините си

Съученици отпразнуваха заедно 55-ия си рожден ден на емоционална среща, набор 1962  от село Ресилово, община Сарпарева баня, продължи традицията и се събра на тежка маса в дупнишко заведение. Учителят, който ги е учил да четат и пишат – 77-г. Йордан Замфиров, също уважи тържеството на учениците си. Набор ‘62 от Ресилово е първият випуск на Йордан Замфиров, който в продължение на 22 г. пътува два пъти на ден от село Блажиево, община Бобошево, за да дава знания на децата тогава. Той се радваше искрено на порасналите си ученици и въпреки годините не им се даде и на дансинга.

Наборите се отдадоха на сладка раздумка, някои се хвалеха с внуци, а тези, които все още не са станали баби и дядовци, пък с успехите на децата си. Васил Гиздов, който от години живее в София, е щастлив с успехите на красивата си дъщеря Дарина на модния подиум, за което съучениците му не знаеха. Красавицата е избрана за модел на 2015 г. Очаква се да излезе на корицата на септемврийското списание на “Плейбой”. Директорът на Асансьорния завод в Дупница Георги Дашев разказа за лудориите на двете си деца, които все още са малки.

Трите приятелки от детските години Верка Джаджарова, която живее в Червен брег, Радка Джаджарова и Славка Илиева, които седнаха една до друга, с гордост се похвалиха, че вече са баби на внучета, които обичат повече от собствените си деца. Валери Годинов пък сподели, че е решен, след като се пенсионира, да се върне от София да живее в родното си село.

От випуска на 55-годишните от Ресилово има четирима инженери, учител, финансисти, помощник-адвокат и специалисти от всички сфери на икономиката.

Емоционалната другарска среща премина в хора и танци и приключи около 2.00 ч. след полунощ. На раздяла съучениците си обещаха да се срещнат и на 100-годишнината.

Докато течеше купонът на 55-годишните, на съседната маса в ресторанта бяха заседнали съученици, събрали се 20 г. след завършването на Механотехникума в Дупница. Завихри се як купон. За повишаване градуса на настроението допринесе кметът на с. Палатово Христо Костадинов. През деня той посрещал гостите за кръщенката на едногодишната си дъщеричка, а вечерта приключи купона с приятели в заведението. Кметът цяла вечер удряше с ентусиазъм голям барабан и така още повече повдигаше адреналина на присъствщите.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *