Навални е отровен от бутилка с вода в хотелска стая, не на летището

Критикът на Кремъл Алексей Навални е бил отровен от бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не на летището, както се смяташе досега, предаде Ройтерс.

Информацията беше съобщена от екипа му в коментар към видеоклип, публикуван в акаунта на Навални в Инстаграм, допълва БТА.

Опозиционният лидер се почувства зле по време на вътрешен полет в страната миналия месец и впоследствие беше отведен в Берлин за лечение. Според Германия той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество, производно на “Новичок”.

Преди дни Навални не даде съгласие да бъдат предадени на Русия данни от медицинските му изследвания, проведени в Германия.

При разговор с представител на германската прокуратура руският опозиционер е отхвърлил искането на Москва за съвместно разследване с германската страна.

След това министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че страната му не може да предаде на Русия резултатите от медицинските изследвания, тъй като това са лични данни и се изисква разрешение от лицето, на което те принадлежат.

Москва от своя страна заявява, че без такива данни не вярва, че има отравяне и отказва да започне разследване.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *