Навални за съдийката по делото му: Тя е най-безскрупулният съдия на света

Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си пред съда по обвинения, че е нанесъл обида на ветеран от Втората световна война, след като процесът беше прекъснат миналата седмица заради здравословни проблеми на ищеца, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Навални каза на съдийката, че е избрана за това дело, защото е “най-безскрупулният съдия на света”, и че би трябвало да се върне в училище, за да се запознае по-добре с руските закони.
Процесът започна на 5 февруари. Навални отхвърля обвиненията и казва, че делото е политически мотивирано.

Неговият адвокат определи процеса като пореден опит клиентът му да бъде накаран да мълчи.

Ветеранът, който според опозиционера е просто “марионетка” в процеса, не се яви днес пред съда. Адвокатът на 94-годишния мъж чете биографията му в продължения на 20 минути и изтъкна неговите военни подвизи, а Навални възрази, че това няма нищо общо с делото.

Няколко свидетели бяха призовани да дадат показания срещу Навални на днешното заседание. Един, който искаше да свидетелства в негова защита, обаче първоначално не беше допуснат.

Навални се оплака, че възрастният мъж е бил нарочно оставен навън при температура минус 15 градуса по Целзий, и отправи остри критики срещу съда.

Ако бъде признат за виновен по делото, критикът на Кремъл може да бъде глобен, осъден на принудителен труд или на затвор.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *