Навити милинки с вкусна заливка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • жълтъци – 1 бр.
  • вода – 250 мл топла
  • сол – 1 ч.л.
  • захар – 2 ч.л.
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • олио – 3 с.л.
  • прясна мая – 20 г
  • брашно – 500 г
  • ЗА ЗАЛИВКАТА
  • извара – 200 г фина
  • сол – 1 ч.л.
  • белтъци – 1 бр.
  • масло – 125 г краве
  • риган – 1 ч.л.
  • олио – 3 с.л за намазване на корите и тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте брашното и оформете кладенче. В него поставете солта, захарта, жълтъка, киселото мляко и олиото. В топлата вода разтворете маята напълно, сипете я в кладенчето при останалите съставки и замесете много меко тесто.

Разделете тестото на три равни части, всяка част разточете с помощта на точилка на три дълги, тънки и тесни кори. Всяка кора намажете с олио и навийте на три дълги рула.

Намазнете с малко олио тава с диаметър 30 см и поръсете с брашно.

Нарежете рулата на филийки с ширина 1 см и наредете получените малки охлювчета едно до друго (без разстояние) в тавата.

Разтопете маслото и оставете да се поохлади, към него добавете разбития белтък, солта, изварата и ригана, разбъркайте сместа на крем.

С получения крем намажете наредените милинки на тънко и поставете тавата на топло за 30 минути.

Нагрейте фурната на 180 градуса и печете за около 30-35 минути. Навитите милинки с вкусна заливка са готови.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *