Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Топ теми

Навръх рождения си ден кметът на Симитли „отупа“ с отбора на непушачите 11:4 тима на пушачите, разписа се 7 пъти

Кметът на Симитли спази 16-годишната си традиция и посрещна вчера рождения си ден с футболен мач, голямата страст в живота му. Служителите в кметството са категорични, че никога административните дела не са забуксували на кметския личен празник, но денят е емоционален за всички, защото Ап. Апостолов успява да превърне деня в различен, наситен с много шеги и забава. Традиционно рожденият ден  започва с футболен мач. Уж приятелски, но отборите излизат нахъсани на терена, защото битката е пушачи срещу непушачи. Вчера дъждът вкара футболистите в залата на стадиона. Отборите са с познати капитани: непушачите води Поли, пушачите – заместникът му Юли Мишев. Всъщност Поли води отбора на кметовете. Оказа се , че нито един от кметовете по населени места в общината никога не е хващал цигара.

Младоци от администрацията в тима на Мишев се засрамиха, кметът с достолепните си вече 59 години ги надбяга тотално – по-пъргав и по-издръжлив е на терена и от 30-годишните. Той и откри резултата, а после „разстреля” противника още шест пъти. Коварният съдия обаче се изкушил и малко преди мача взел подкуп от пушачите – кутия цигари. „Продажен е съдията. И от мен взе банкнота“, шегува се в превъзходно настроение  Поли.

Иначе съдията всяка година на кметския мач е един и същ – Георги Томанов-Мами. И сега за протокола: последният съдийски сигнал прозвуча при резултат 11:4 за непушачите. Кметът рожденик, капитан на непушачите, се разписа със 7 точни попадения, голове белязаха и сушишкият, брежанският кмет и на село Полето – Благой Стефанов, Георги Митрев и Иван Манчев, точен за крайния резултат бе и съветникът Георги Михайлов, който влезе на терена от тима на кмета.

Пушачите с голове отсрамиха шефът на строителния отдел Венци Методиев, с два гола Ивайло Гиздов, съвсем накрая в мача с изключително красив гол от задна ножица се разписа и Юли Мишев.

Всъщност пушачите досега в този мач не са побеждавали. Но мачът е предимно „за спорта“ и за основния организатор – Поли, роден на 10-и май.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *