Наградиха победителите в коледното онлайн състезание на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – Симитли

Ученици от VII клас на СУ „Св. св. Кирил и Методий” – гр. Симитли взеха активно участие в Коледното състезание по български език и литература, което се проведе онлайн на 14 декември 2020 година. То бе организирано от главния учител Ангелина Василева.

Макар че за първа година се провежда състезание в електронна среда заради усложнената епидемиологична обстановка в страната, интересът   на учениците за участие в него не намаля. Седмокласниците решаваха тестови задачи с избираем и със свободен отговор в продължение на 40 минути. Въпросите бяха забавни, с коледна тематика. Ето и част от тях:

Прочетете внимателно текста и отговорете на въпросите: Как празнуват Нова година древните гърци? Кой народ празнува Нова година два пъти? Кога келтите, жителите на Галия, посрещали Нова година? Кои са четирите древни държави, които не са споменати в Новогодишния календар, но присъстват в текста? В коя от двойките думи отношението е същото, както в посочената двойка Коледа – елха?…

Комисията по оценяване на тестовите задачи класира следните ученици:

I място: АСЯ ПИРНАРЕВА – 7 „в” клас;

II място: ВАЛЕРИЯ ТРАЯНОВА – 7 „в” клас;

III място: ВАСИЛЕНА СТЕФАНОВА – 7 „б” клас, МИХАЕЛА ДИМОВА – 7 „в” клас;

IV място: ЛЕОНАРДО ПЕТРОВ – 7 „б” клас.

На официална церемония, състояла се в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – град Симитли, директорът Таня Янкова връчи грамотите и наградите на всички участващи в Коледното състезание по български език и литература, като им пожела най-вече здраве и още по-големи успехи в следващите състезания, конкурси и олимпиади. Гости на тържеството бяха Борислав Дафков – заместник-директор в СУ, учители, родители на учениците.

„В навечерието на Коледа сме. Нека магията на святата коледна вечер влезе в дома ни и донесе здраве, мир и благоденствие. Нека да даваме от себе си частица доброта, за да стане този свят по-добър. Това, което организираме с учениците, нека ни води към още по-големи успехи. Весели празници!“ – поздрави всички директорът на училището Таня Янкова.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *