Наградиха победителите в конкурса “Гората е живот“ в Дупница

С много вдъхновение във фоайето на община Дупница беше открит конкурсът за макет на гора или пано с природни материали “Гората е живот“, на която бяха представени 41 творби на талантливи ученици от община Дупница.

“Неслучайно наричаме гората безценно национално богатство. Неслучайно и мотото на тазгодишната седмица на гората е “Гората е здраве“. Без алтернатива за обществото ни е защитата на горите, като изключителна обществена ценност за осигуряване и опазване на нашето здраве, както и за смекчаване на климатичните промени. Седмицата на гората отбелязва нуждата от залесявания и отговорно ползване на горските ресурси. Празникът има 95 годишна история и при създаването му целта е доброволен труд за страната, която се нуждае много от залесяване на оголените склонове на градове и села. Честването се превръща в Седмица на гората и включва разнообразни събития. Благодарим на всички, които взехте участие в конкурса, организиран от община Дупница в партньорство с Регионална Дирекция по горите-Кюстендил –„ Гората е живот“, сподели пред присъстващите началникът на отдел “Култура, образование, спорт и младежки дейности“ в община Дупница г-жа Ценка Стоянова в заседателната зала на община Дупница.

На събитието присъстваха наградените ученици със своите учители и родители. Второкласниците Теодор Кирилов от ОУ “Неофит Рилски“ гр. Дупница и Георги Георгиев от ОУ “Евлоги Георгиев“ гр. Дупница спечелиха първото място в първа възрастова група. Второкласничката от ОУ “Неофит Рилски“ гр. Дупница Мария Кацарска спечели второто място, а четвъртокласничката Божидара Петрова от ОУ “Неофит Рилски“гр. Дупница се класира на трето място в първа възрастова група.

Първото място във втора възрастова група спечели Цветелина Василева-6 клас от ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ гр. Дупница. Петокласничката Емили Димитрова от ОУ “Христо Ботев“ село Самораново и Роберт Вучков-5 клас от
ОУ “Христо Ботев“ село Самораново се класира на на второ и трето място във втора възрастова група. Имаше и три специални награди от Регионална Дирекция по горите – Кюстендил, които бяха връчени на Елена Мутавчийска-5 клас от СЕУ “Св.Паисий Хилендарски“ гр. Дупница, Валерия Пишимарова-3 клас от ОУ “Христо Ботев“ село Крайници и Даяна Велинова-2 клас от ОУ “Неофит Рилски“ гр. Дупница. Специалните награди бяха връчени от инж. Мария Христова.

Николая Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *