Наградиха 15 отличници от випуск 2021 на II ОУ, удостоиха с приз и най-четящото дете в Благоевград, петокласничката М. Баздрагянова

На тържествена церемония в училищния двор седмокласниците от трите паралелки на благоевградското II ОУ „Димитър Благоев“ получиха своите свидетелства за завършено основно образование. Тържеството откри директорът Милена Ковачева, която поздрави кандидат-гимназистите, учителите, родителите и гостите.

„Независимо от тежката обстановка в страната, а и в целия свят, свързана с Covid-19, независимо от социалната изолация, в която бяхте поставени, и продължилото дълго ОРЕС /б.р. – обучение от разстояние в електронна среда/, вие успяхте да покажете високи резултати на националното външно оценяване по български език и литература, и по математика, и да завършите своето основно образование. Средният бал в точки по БЕЛ е 64,42. Сравнен със средния бал за страната, който е 53,86, е по-висок с цели 10,56 точки. По математика средният бал на Второ ОУ е 49,01, което е с цели 11,07 точки повече от средния бал за страната. Това говори за упорит труд и постоянство както от ваша страна, така и от страна на учителите, за високо качество на обучението, професионализъм и много високи образователни резултати“, изтъкна Милена Ковачева и пожела на всички седмокласници крепко здраве, дръзновение, късмет, както и да съхранят хубавите и незабравими спомени за учебните часове, за екскурзиите, за тържествата и за всичко преживяно в първото им училище.

Тя благодари на родителите, че са поверили децата си на училищния колектив, проявили са необходимата съпричастност и не на последно място – помагали са изключително много при онлайн обучението.

Общо 15 отличници на випуск 2021, сред които е и Анита Търпанова, внучка на бившия емблематичен директор на Математическата гимназия инж. д-р Татяна Ядкова, получиха специални плакети и ленти.


Мария Баздрагянова

Признание за своя труд, упоритост, ученолюбивост и за издигане авторитета на II ОУ заслужи и бъдещата петокласничката Мария Баздрагянова, която със заети 116 книги от Регионалната библиотека е най-четящото дете в Благоевград.


Моменти от церемонията /сн. 4, 5/, на която директорът М. Ковачева връчи свидетелствата за основно образование

На финала седмокласниците се снимаха с класните си ръководители, които им пожелаха да продължат успешно образованието си там, където най-много желаят, и да прославят с делата си името на Второ основно училище.  

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *