Награди по 1000 лв. връчи на победителите в конкурса „Клас на годината 2020/2021 г.“ в Кюстендил, кметът П. Паунов с общ брой точки – 199,7

V „a“ клас на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ – Кюстендил спечели в категория прогимназиален етап (от 5 до 7 клас) в конкурса „Клас на годината”, а X „а“ клас на ПМГ „Проф. Ем. Иванов“ с общ брой точки 91,3 в категория гимназиален етап (от 8 до 12 клас).

„Събрали сме се по един изключително приятен повод, но аз искам да започна с една българска поговорка, която гласи, че когато каруцата се обърне, пътища много. Целта на местната комисия за борба с противообществените прояви, която организира конкурса, е да не търсим пътища и да не се обръща каруцата. Затова се събрахме и учредихме тази награда, която се връчва за първа година. Защо я обявяваме за гимназиален и прогимназиален етап – защото контингентът от тези деца, с които работим, е на такава възраст. Имахме идея да направим една екскурзия, но заради пандемията се отказахме. Много по-добре е тези пари, които отиват като награда, да се използват за неща, които вие прецените”, заяви заместник-кметът на община Кюстендил Светослав Василев.

Кметът на община Кюстендил Петър Паунов връчи плакети и парични награди по 1000 лв. на всеки клас на церемония в сградата на общината. „Страхотно е, че съм в тази зала заедно с лауреатите и отличните. Надявам се, че ще имате още повече стимули и ще бъдете пример за ваши приятели и съученици за един спокоен живот, изпълнен с красиви емоции. И за гордост на поколенията, които се грижат за вас. Усмихната ваканция”, пожела градоначалникът.

Сред присъстващите бяха  директорът на ПМГ Елена Стоилова, класните ръководителите Теодора Дамянова и Людмила Георгиева, както и деца от отличените класове.

Директорът на гимназията Елена Стоилова посочи, че това е една прекрасна инициатива на общината, която има за цел да поощри децата да бъдат по-дисциплинирани, по-мотивирани и по-организирани, и затова по ясни критерии кандидатстваха различни паралелки. „Нашите ученици, цялата политика на училището е насочена натам, че да им създадем добри условия да реализират мечтите си. И затова една такава награда всъщност е в помощ на училището и съм сигурна, че децата го оценяват и са щастливи да бъдат част от тези паралелки”, заяви Елена Стоилова. По думите й сред критериите са били брой неизвинени отсъствия, както и постижения в различни олимпиади и конкурси.

Конкурсът се организира от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Кюстендил и има за цел да стимулира учениците към активна учебна дейност, редовно посещение на учебните часове, съблюдаване на дисциплината, мотивация за извънкласни дейности и подобряване на взаимоотношенията между съучениците чрез екипност и желания за усъвършенстване.

Регламентът на конкурса беше с ясно разписани критерии, групирани в два раздела: Раздел 1 – успех на класа за учебната 2020/2021 г.; постижения в спорта, участие в състезания, конкурси, олимпиади и извънкласни дейности на местно, регионално и международно ниво;

Раздел 2 включваше критерии, касаещи поведението на учениците, както в училището, така и извън него.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *