Надежда Ангелова от клуб “Жулистан – Младост 2012-Благоевград“ първа при жените в третото издание на “RUN BULGARIA – Дупница Рън“ в дългата дистанция от 8.2 км., Мирослав Спасов от Атлет – Мездра първи при мъжете

С много вдъхновение в община Дупница се проведе третото издание на “RUN BULGARIA –Дупница Рън.“

За трета поредна година имаме Дупница Рън. Първо имаме Детска атлетика, като в нея участват само картотекирани деца в спортни клубове по индивидуални спортове. Самото бягане Дупница Рън е 1 миля -1609 метра и 8.2 км дългата дистанция, като и тук участват картотекирани състезатели. Дългата дистанция 8.2 км., започва от тук – пл. Свобода, през Градската градина, парк“ Рила“, оттам изкачват Свети Спас, бягат по черния път над село Самораново и се връщат по същия маршрут.

Тази година участват нашата многократната шампионка по маратон Милка Михалкова от гр. Перник, която е дошла с деца, които участват в Детската атлетика. Тя самата участват в 8,2 км, като дава личен пример на дългата дистанция. При мъжете ще участват Мирослав Спасов, Кристиан Кирилов, Александър Василев, това са и най- силните състезатели, които ще спорят за първите места. Пак ще стане едно сериозно състезание. Състезателите не са толкова, както миналите години, защото само картотекирани състезатели участват. Вместо 80 – 70 са на половината, около 40 човека ще стартират, но това са според изискванията на здравните мерки. В трите старта Детска атлетика, 1609 метра – 1 миля и дългото бягане 8.2 км ще участват около 120 човека.

Има предвидени парични награди за най-добрите в дългата дистанция 8.2 км първите 6 жени и 6 мъже. За първото място е 200 лева до 80 лева. Специално за Българската федерация по лека атлетика/Ковид положението във вътрешен план/ успяхме да си направим всички национални шампионати през 2020 г., което беше постижение. Балканските шампионати се проведоха също, националните ни състезатели участваха, някой от най-добрите ни национални състезатели като Габриела Петрова, Ивет Лалова, Мирела Демирева успяха да участват на големи международни турнири, но за съжаление не можаха да се проведат Европейските и Световните първенства, олимпийските игри бяха отложени…“, сподели за вестник “Струма“ преди започването на събитието координаторът в Българската федерация по лека атлетика и отговорник за движението RUN BULGARIA г-н Антон Бонов.

В Детската атлетика, участваха деца от София, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Ихтиман. Те бяха наградени с грамоти.

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев даде старт на дългото бягане 8.2 км и разстоянието от 1609 метра- 1 миля.

Мирослав Спасов от Клуб “Атлет –Мездра“ финишира пръв при мъжете за 28:39.

“Аз съм от гр. София и се занимавам със спорт още от малък. Играл съм футбол като малък. След това съм карал колело, на лостове съм ходил. Обичам разходките в планините още от дете. Първият ми връх беше връх Ком на 4 години и от тогава съм запален по спорта.,“ сподели за вестник “Струма“ след като финишира Мирослав Спасов.

На второ място след него се класира Александър Василев от Клуб “Атлет Мездра“. Кристиан Кирилов от Клуб “Атлет –Мездра“ с 29: 02 се класира на трето място. Николай Николов от Клуб “Локомотив –Мездра“ финишира с 29:10, а Иво Андреев от София с 34:24. Мартин Върбанов, Боян Бойчев, Николай Иванов, Константин Петров, Христо Добрев, Александър Наков, Михаил Огнянов, Мартин Чекански, Ради Данов, Димитър Щърков, Мартин Кирилов, Иван Пандинов, Георги Филев, Ангел Петричански, Велин Дойчев, Антон Петров, Борис Станков, Десислав Стоянов, Николай Танков и ЕцоЕцов са останалите участниците, които финишираха успешно.

Надежда Ангелова от Клуб “Жулистан-Младост 2012 Благоевград“, финишира първа за 33:47 при жените.

“Спортувам от малка. Първо започнах да се занимавам с джудо, а преди 9-10 години започнах да ходя на състезания по бягане. Участвала съм на Софийския маратон миналата година..“, сподели след финиширането си Надежда Ангелова.

Рамона Николаева от Клуб “Младост–Благоевград 2012“ финишира втора с 34: 39, а на трето място се класира Маринела Цекова от Троян с 34:53. Светлозара Грозданова се класира с резултат 36: 47.

Многократната шампионка по маратон Милка Михайлова/ СКЛА“ Дунав –Русе“ финишира с 37:22.

“Казвам се Милка Михайлова и съм от гр. Перник. В предишните години имам супер бягания-участия в маратони и на дълги дистанции, все още някои рекорди са мои от юношеските ми години. Сега се занимавам с треньорска работа в гр. Перник, довела съм деца. Аз също ще участвам в дългите бягания. Помогнахме в организацията на Детската атлетика. Запознахме ги децата, за да се научат и те да спортуват, и ме радва, че има много деца. Имам седем победи на Софийския маратон, а последните години са в планинските бягания, имам Балкански титли, шесто място на Европейско първенство.,“ сподели г-жа Милка Михайлова.

Ина-Гергана Бойчева/Юниверсал/ финишира с 38:16, а Виктория Тодорова от ЦСКА с 39:06. Весела Панчева от Левски 2016–София финишира с 39:16. Ивета Бонова от СК “Юниверсал“, Боряна Попова от Кюстендил, Полина Фотева от Дупница, Светла Станева и Станимира Димитрова от Дупница също се представиха успешно на състезанието.

Първите шест при мъжете и първите шест при жените бяха наградени от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев и координатора в Българската федерация по лека атлетика и отговорник за движението RUN BULGARIA г-н Антон Бонов.Медали имаше за победителите в масовия старт на 1 миля-1609 метра.

Николая Иванова

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *